top of page
FutureColors_kleuren_combineren_fotograf

TIPS VOOR
HET NEMEN VAN JE FOTO('S)

HINT EN TIPS

Voordat je foto's upload om te laten voorbereiden hierbij enkele handige tips zodat je de mooiste interieur- en exterieurfoto’s maakt geschikt voor FutureColors.

Maak horizontale foto's en zorg voor een hoge resolutie

Voor het beste resultaat in de FutureColors website adviseren wij om horizontale (ook wel landscape genoemd) foto's te gebruiken. Verticale (ook wel portrait genoemd) foto's kunnen natuurlijk ook maar die komen minder goed tot hun recht.

 

En hoe groter de resolutie van je foto, des te beter is het resultaat. Iedere moderne camera of smartphone maakt foto's met voldoende pixels. De minimale breedte van de foto is 1024 pixels.

Resolutie en landscape 2.jpg

Neem de foto vanuit een goede hoek en niet te veraf

Als het in de voorbeeld foto alleen om de muur met TV en openhaard gaat is de eerste foto beter dan de tweede.

Wil je het geheel stylen, dan is de tweede foto ook prima. In ieder geval neem de foto niet te veraf maar ook weer niet te dichtbij.

Al een tijdje aan het fotograferen, maar nog niet tevreden? Neem de foto dan nog eens maar dan als je op je knieën zit. Als je op je knieën gaat voor de foto, zorg je er namelijk voor dat je meubels beter uitkomen en je meer van muur, kozijn en plafond ziet.

Foto hoek.jpg

Gebruik bij voorkeur daglicht

Gooi de gordijnen open en laat de zon binnen komen. Zet alle lampen uit, want deze kunnen zorgen voor een vervelende gele gloed in je foto’s. Vooral wanneer je interieur bestaat uit hele lichte of hele donkere kleuren is dat zonde.
 

Een flitser en digitale zoom op je smartphone zijn eigenlijk voor interieurfotografie no-go’s. Meestal worden de foto’s hier niet veel mooier van en kun je dit beter niet doen.

Te donker.jpg
bottom of page